Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2021!!

Πληροφορίες εδώ!!

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Η αναρρίχηση βράχου και πιο συγκεκριμένα η ελεύθερη αναρρίχηση, είναι η προώθηση πάνω στο βράχο χρησιμοποιώντας μόνο το ανάγλυφό του, δηλαδή τις τυχαίες εσοχές και προεξοχές του για την ανάβασή μας. Φυσικά χρησιμοποιούμε σχοινιά και ειδικό εξοπλισμό, αλλά μόνο για την ασφάλειά μας.

Το σκαρφάλωμα στα βράχια εντάσσεται στα σπορ που προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Σ’ αυτά που χαρακτηρίζονται σπορ αδρεναλίνης. Όμως δεν χρειάζεται απλά μια θαρραλέα στιγμή για να πηδήξετε από το γερανό του Bantzee jumping. H αναρρίχηση έχει πολυσύνθετες απαιτήσεις. Χρειάζεται συντονισμό του μυαλού μας με το σώμα μας. Εκτός από αθλητική ικανότητα, χρειάζεται ηρεμία, τόλμη και φαντασία.

Η αναρρίχηση βράχου είναι από τους πιο δημοφιλείς τομείς της ορειβασίας. Με τη σειρά της, έχει αποκτήσει αρκετούς επί μέρους τομείς όπως η αγωνιστική αναρρίχηση, η αθλητική αναρρίχηση (Sport climbing), η αναρρίχηση περιπέτειας, η αναρρίχηση μεγάλων ορθοπλαγιών (Big wall), η τεχνητή αναρρίχηση, η μοναχική (solo) αναρρίχηση, η μοναχική (solo) αναρρίχηση χωρίς χρήση ασφαλιστικών μέσων, η αναρρίχηση πολύ χαμηλών βράχων (bouldering), η αναρρίχηση τεχνιτών τοίχων ή πιστών (artificial wall).

Καμία μονομερής ενασχόληση δεν είναι κατακριτέα. Ο καθένας ασχολείται με αυτό που πραγματικά του αρέσει και τον γεμίζει. Άλλωστε μόνο η απόλυτη εξειδίκευση ανοίγει νέους δρόμους και πραγματικά σπρώχνει σε υψηλότερα επίπεδα τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων.

πηγή: Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού